Monday, August 01, 2011

Kutuk-Legging

Legging ni sebenarnya merupakan perkataan yang baru aku kenal tahun ni.Ya aku memang buta fesyen.Maaf.

Sapa taktau legging tu apa,sila la google untuk tidak digelar kera sumbang,dan secara tidak langsung memudahkan anda memahami entri singkat ini.

Aku sebenarnya tak kisah orang nak pakai apa pun.Tapi biar la menyedapkan mata memandang.

Masalah yang membarah sekarang ni adalah bila mereka-mereka yang bergelar Melayu ni tak sedar diri.
Mereka-mereka ni terlalu nak berfesyen sampai tak sedar yang mereka ini gemok,berselulit,kaki tak lawa,dan paling penting,tak sedar mereka itu adalah MELAYU BERAGAMA ISLAM.

Bertudung dan berlegging,ni fesyen paling bodoh dalam sejarah.Kejadahnya?Pakai tudung tu ok dah,at least orang takkan gelar kau awek Siam dengan sekali pandang sebab awek Melayu ni kalau tak pakai tudung,kadang-kadang nampak serupa awek siam (dalam konteks masyarakat utara tanah air).

Tapi bila berlegging,kejahilan terserlah.Benda-benda ni dah belajar kot waktu sekolah dulu.Kamon la.Jangan malukan diri sendiri.

Tak sedar ke,bila kau berlegging,orang sekeliling akan kutuk?Contoh-contoh situasi mengundang kutukan ada kat bawah ni-

1-Gemok berlegging (aku tak anti orang gemok.tapi aku anti dengan orang gemok yang pakai legging)




Sangat buruk kan?kalau kat area Gombak,Greenwood,BatuCaves,ada sorang laki selalu pakai camni.Dia gemuk dan dia kurang waras.Kau pun kurang waras jugak?

2-Bertudung berlegging.Memalukan.



Gambar ni aku jumpa kat google.Google pun tak censored muka dia,so aku pun tak censored gak la.(pikir balik,aku censoredkan lah.thanx to khalisan atas ingatan)

Worst case scenario untuk legging adalah gambar ni.


Serius aku tak faham.Mungkin beliau tak sedar spenda beliau dah visible,mungkin juga gambar diambil di majlis private yang dihadiri mahram beliau sahaja (husnuzon).

Legging ni tujuannya elok.Buat jadi inner sudah.Nak pakai depan orang sangat pun,pakai la depan suami.Kan lebih afdhal menaikkan syahwat suami tercinta daripada menaikkan syahwat orang-orang sekeliling.


apa apa pun,kalau dah ketagih sangat nak berlegging,bulan Ramadhan ni kalau boleh,elakkan la ye.

p/s:ya,aku pun tak baik sangat.sama-sama la kita semua berubah sempena bulan penuh barakah ni.cheers :)

18 comments:

  1. pakai legging bersama baju kurung ... naik mto xde la nampak kaki + stokin.. :)

    ReplyDelete
  2. ha hat tu ok la.pasai tu aku kata legging ni kalau kena carai pakai,elok la jadinya..

    ReplyDelete
  3. Post tu dh ok. Klau nk ltak gambar tutup la muka. Tu dh dedah aib org. Tuhan tak bgi dedah aib org. Mmg la google tak tutup muka sebab google tlg cri ja kat website. Takkan nk tnggu kna saman dgn tuan gmbar klau dia jmpa

    ReplyDelete
  4. hahaha ok2..trima kasih atas ingatan ikhlas.

    ReplyDelete
  5. Sori kalau terkasar bahasa ka.

    ReplyDelete
  6. takpa2.takdak hal.benda betoi.

    ReplyDelete
  7. 2 dia.....rapik.....amek gmbaq aku pkai legging lak..pas2 ltak dlm ni.....hahahaha

    ReplyDelete
  8. gmbaq hang yg mana?atas skali?hahaha

    ReplyDelete
  9. yg 2 akil....hahahaha

    ReplyDelete
  10. erkkk..memalukan kaum aku je sapa y pakai legging nih..kalau pakai legging untuk pakai dengan baju kurung tak pe gakk..huuu...duniaaaaaaaaa....


    jom ramai2 like page nih ;D
    http://www.facebook.com/pages/FEA-Beads/234206223264637?ref=hnav

    ReplyDelete
  11. buruk giler pakai legging nih. kalo kaki lawa takper jugak...

    ReplyDelete
  12. betul tu.. ee. alang2 jangan pakai tudung dpd mcmtu.

    ReplyDelete
  13. hmm.. kena cermin2kan diri bulan ramadhan ni. thanks for sharing. :)

    ReplyDelete
  14. ish, gamba yg last tu, takkan orang tu tak perasan kowt? hurm~

    ReplyDelete
  15. hahah..gambar yg last tu mmg klaka..
    husnuzon..hahah terbaik
    tapi bukan ke dengan mahram sendiri pun sister kena tutup aurat? (kecuali dgn suami)
    apa2 pun nice advice...

    ReplyDelete
  16. terima kasih atas perkongsian

    suaraserak.blogspot.com

    Serak Itu Suatu Abstrak. Nampak Nyata. Boleh Dirasa. Kedengaran Ada. Tapi Fizikalnya Tiada.

    ReplyDelete
  17. sengal gilaa. memang kesian org yg pkai legging nii.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...